Almeerse scholen werken aan verkeersveiligheidslabel

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente Almere werkt met scholen aan de verkeersveiligheid, en daarmee aan het behalen van het Verkeersveiligheidslabel. Hierdoor wordt stapje voor stapje aan steeds meer kinderen in Almere een veilige route aangeboden van huis naar school en in de directe schoolomgeving.

Een van de doelstellingen van het Verkeersveiligheidslabel is het nauw betrekken van ouders omdat juist zij een belangrijke rol vervullen als voorbeeld voor het verkeersgedrag van hun kinderen. Het gaat daarbij niet alleen om het wijzen op fysiek gevaarlijke plekken bij de school of op de route tussen school en thuis, maar vooral ook om het voorbeeld te zijn om je netjes te gedragen in het verkeer en de verkeersregels goed toe te passen.

Het label geeft aan dat de school aan een aantal voorwaarden voldoet om de veiligheid rondom de school te vergroten. Daar hoort ook een permanente verkeerseducatie op school in de vorm van theoretische lessen en praktische projecten bij, die in het schoolwerkplan moeten zijn opgenomen.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Basisschool De Flierefluiter nam op 11 juni het welverdiende Verkeersveiligheidslabel in ontvangst. De mascotte van het project, zebra Seef, was hierbij aanwezig

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.