‘Afschaffen dataroaming biedt mogelijkheden voor vervoerders’

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het Europees Parlement heeft gestemd voor het afschaffen van roamingkosten in alle EU lidstaten tegen het einde van 2015. De volgende stap is het doorbreken van de vervoersbarrières, zo stelt GoEuro.

GoEuro.nl is een reiszoekmachine die het mogelijk maakt om lucht-, spoor- en busvervoer in heel Europa te vergelijken. Naren Shaam, CEO van GoEuro: ‘Dit is een positieve stap naar een EU met minder belemmeringen. De volgende stap is een vereenvoudigd, verenigd vervoersnetwerk.’

Regels voor vervoerders
Vanaf december 2015 mogen telecombedrijven klanten niet meer laten betalen wanneer ze gebruik maken van hun telefoon in het buitenland. De stemming steunt de in september 2013 voorgestelde 'Connected Continent' verordening, die streeft naar het creëren van een gemeenschappelijke markt voor telecommunicatie in de Europese Unie. De aankondiging effent ook de weg voor wegnemen van andere belemmeringen die er nog zijn tussen de EU-lidstaten, zoals de huidige strenge regels voor vervoerders om uit te breiden naar andere landen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.