Adviesdocument duurder treinkaartje onder de pet gehouden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Maatschappij Voor Beter OV is fel tegen de voor 9 juli afgekondigde treintariefmaatregelen, waarvan de vervanging van het papieren treinkaartje door een duurder toeslagkaartje het belangrijkste is. Een belangrijk adviesdocument is door de betrokkenen vier maanden onder de pet gehouden, waardoor de mogelijkheid om eerder te reageren is getraineerd, aldus Voor Beter OV.

Voor Beter OV schreef een brief aan staatssecretaris Mansveld en de vervoerbedrijven. Hierin stelt de organisatie dat de tariefbescherming voor de reiziger door de maatregel komt te vervallen en er nog diverse andere argumenten tegen het afschaffen van de papieren kaartjes zijn, zoals de extra kosten bij het onderweg onderbreken van de reis en het vervallen van het aantrekkelijke meereistarief met korting.

De Maatschappij Voor Beter OV zet zich in voor het (verder) verbeteren van het vervoer per trein, bus, tram, metro, veerboot en taxi in Nederland.

De Maatschappij voor Beter OV is fel gekant tegen verhoging van het tarief voor het papieren treinkaartje vanaf 9 juli 2014

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.