Actuele informatie over introductie OV-chipkaart

dinsdag 2 november 2004
timer 2 min

Met het openen van een website en een callcenter geven de vijf grootste openbaarvervoerbedrijven, verenigd in Trans Link Systems, sinds 1 november actuele informatie over de introductie van de OV-chipkaart. Connexxion, GVB, HTM, RET en NS houden via deze media het publiek op de hoogte van de stand van zaken in bus, tram, metro en trein.

Via de website www.ov-chipkaart.nl en het telefoonnummer 0900-0980 kan de introductie van de OV-chipcard op de voet worden gevolgd.Op de website staat informatie over de OV-chipkaart zelf. Een korte introductie van de kaart, hoe het werkt, waar deze gekocht of opgeladen kan worden en wanneer en hoe de OV-chipkaart ingevoerd wordt. Zowel de OV-chipkaart als de website zijn nog volop in ontwikkeling. De site zal daarom regelmatig worden geactualiseerd.
De OV-chipkaart is een gezamenlijk initiatief van de vijf grootste openbaarvervoerbedrijven: Connexxion, GVB, HTM, NS en RET. Deze bedrijven hebben Trans Link Systems opgericht om gezamenlijk de introductie van de OV-chipkaart vorm te geven. De gezamenlijke informatievoorziening via de website en het callcenter is een belangrijke stap op weg naar de invoering van de OV-chipkaart: dezelfde kaart voor trein, metro, bus en tram.
In het voorjaar van 2005 wordt het in de regio Rotterdam mogelijk om met deOV-chipkaart te reizen. Connexxion, RET en NS zijn gezamenlijk volop bezig met de voorbereidingen. Op een groot aantal trein- en metrostations worden poortjes en kaartlezers geplaatst. Een aantal bussen van Connexxion wordt uitgerust met kaartlezers. De reizigers in het openbaar vervoer in de regio Rotterdam worden met een brochure van deze nieuwe ontwikkelingen op de hoogte gebracht. In de komende maanden zal meer informatie hierover volgen

.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.