Actuele bustijden in Zeeland in zicht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Gedeputeerde Staten van Zeeland willen eind dit jaar op 14 grotere busknooppunten in 11 Zeeuwse gemeenten displays gaan plaatsen waarop de actuele vertrektijd van de bus is te lezen. Dit dynamische reisinformatiesysteem, DRIS, is een van de experimenten waarvoor Provinciale Staten in 2008 groen licht heeft gegeven ter verbetering van het openbaar vervoer.

Actuele bustijden voorzien in een grote behoefte onder reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer per bus. Bij de haltes is weliswaar de dienstregeling te lezen, maar die kan afwijken van de daadwerkelijke vertrektijd. Door dit actuele systeem kan de wachtende reiziger altijd meteen zien hoe laat de bus er zal zijn. Met het plaatsen, het onderhoud en het beheer van de displays is een bedrag gemoeid van rond de 1 miljoen euro (circa 500.000 euro voor de aanschaf en installatie en circa 500.000 euro voor 10 jaar beheer en onderhoud). Naast de 14 busknooppunten worden er (optioneel) schermen geplaatst op de twee Fast-Ferry's en bij vijf centrale locaties (ziekenhuizen).

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen rijden er diverse bussen van en naar Vlaanderen. Een deel van de ritten wordt uitgevoerd door vervoersbedrijf Veolia, een deel door de Belgische vervoersmaatschappij De Lijn. Overleg moet ertoe leiden dat de informatie over Nederlandse en Vlaamse bussen op de wederzijdse displays wordt geplaatst. Het merendeel van de displays zal eind van dit jaar/begin volgend jaar in werking treden. Daar waar de bushaltes worden gereconstrueerd, wordt de plaatsing van de diplays hiermee gecombineerd. Dit

zal in de loop van 2011 gebeuren. Voor de plaatsing en het beheer en onderhoud van de displays is een Europese aanbesteding noodzakelijk. Deze is dinsdag 13 april 2010 gestart.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.