Activiteiten ROV-Utrecht voortgezet door de provincie Utrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
He
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht  zet zijn activiteiten per 6 januari 2015 voort onder de naam van de provincie Utrecht. Het recent vastgestelde Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid 2015 – 2018 is hierbij leidend. De informatie op de website van het ROV-Utrecht zal in de loop van 2015 migreren naar de website van de provincie Utrecht.

Formeel is het ROV-Utrecht al begin 2012 opgegaan in de provincie. Destijds is echter besloten het ROV als ‘merk’ te handhaven, vanwege de naamsbekendheid. De vaststelling van het Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid 2015 – 2018 is een goed moment om de activiteiten van het ROV-Utrecht nu ook naar buiten toe onder de naam van de provincie voort te zetten, zo meldt de provincie Utrecht.

Het Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid 2015 – 2018 is op 6 januari 2015 vastgesteld door Gedeputeerde Staten. Het geeft aan hoe de provincie in deze periode wil samenwerken met gemeenten, politie, onderwijs en bewoners. Ook benoemt het programma concreet met welke projecten de provincie aan de slag wil.

In het Uitvoeringsprogramma staat, dat de provincie zich bij de keuze van activiteiten voor gedragsbeïnvloeding in het verkeer laat leiden door de analyse van ongevalcijfers. Daaruit komt naar voren dat de meeste veiligheidswinst te behalen is in drie categorieën: jonge en oudere fietsers, beginnende bestuurders (jonge bromfietsers en jonge automobilisten) en enkelvoudige ongevallen (zowel voor de auto als de fiets).

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.