Accreditatie voor NOVI-opleiding tot Verkeerskundig medewerker

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
NO
NOVI Verkeersacademie mag voortaan een nieuwe wettelijke graad uitreiken aan alle studenten die de opleiding tot Verkeerskundig medewerker met goed gevolg afronden.

De studenten krijgen de officiële graad Associate degree (afgekort Ad).

 

Ad-programma

Het  bijbehorende Ad-programma is een opleiding van twee jaar en maakt deel uit van de hbo-bacheloropleiding van NOVI Verkeersacademie. Het Associate degree is een relatief nieuw opleidingsniveau, dat tussen mbo-4 en hbo in ligt.

 

De opleiding tot verkeerskundig medewerker is een antwoord op vraag uit de praktijk. Er is al langere tijd behoefte om mensen met een afgeronde technische mbo-4-opleiding op te leiden voor een baan binnen het werkveld verkeer en mobiliteit. De nadruk van hun verkeerskundige kennis en vaardigheden ligt op het verzamelen en analyseren van beleidsrelevante informatie, het implementeren en concretiseren van geaccordeerde beleidsplannen en het uitvoeren van verkeerskundig beheer en onderhoud. Daarnaast worden studenten verder geschoold op communicatief gebied, en wordt gewerkt aan een verbeterde methodische aanpak, een probleemgerichte houding en aan hun analytische vaardigheden.

 

Zie ook het artikel ‘Leren en werken’ in het dossier over Opleidingen in VK 3/2010

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.