ABB en Volvo werken samen aan snellaadfaciliteiten autobussen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

ABB en Volvo gaan wereldwijd intensief samenwerken aan snellaadfaciliteiten voor elektrische en hybride bussen. Zo leveren de bedrijven een bijdrage om stedelijke e-mobiliteit te realiseren.

ABB is marktleider op het gebied van industriële automatisering en elektrische energievoorziening. Volvo is een van ‘s werelds belangrijkste busfabrikanten. Ze zijn overeengekomen dat de gelijkstroom-snellaadsystemen (DC) verder ontwikkeld en algemeen toegepast worden voor elektrische en hybride autobussen. De samenwerking moet leiden tot een gestandaardiseerd laadsystem voor elektrische en hybride bussen.

Snelladen aan haltes is mogelijk via automatisch gestuurde trolleystangen op het dak van de bus. Tijdens de stalling in de garage kan de bus via een kabelverbinding laden. Deze oplossing is gebaseerd op internationaal aanvaarde normen. Er wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van al in de praktijk bewezen technieken op het gebied van e-mobiliteit. Het doel is om het stedelijke elektrische openbaar vervoer sterk te stimuleren. Het eerste gezamenlijke project voor de stad Luxemburg wordt in de loop van 2015 opgeleverd.

Bron: Automobiel Management

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.