Aart de Koning wint Cuperusprijs

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Woensdag 28 maart is op de Intertraffic de Cuperusprijs 2012 uitgereikt aan Aart de Koning van ‘Jong Goudappel’. Hij leverde naar oordeel van de jury het beste afstudeerwerk aan een Nederlandse universiteit in de Verkeerskunde en Vervoerstechniek in de periode 2010 en 2011.

'Jong Goudappel' is het netwerk van nieuwe, jonge adviseurs binnen de Goudappel Groep. Het netwerk vormt zowel sociaal, alsook vakinhoudelijk, een belangrijke schakel.

Aart de Koning studeerde af op 9 april 2011 aan de TU Delft zowel bij de faculteit Civiele Techniek als de faculteit Bouwkunde. In zijn afstudeeronderzoek onderzocht hij hoe openbaar vervoer kan worden ingezet om de sterke concurrentiepositie van het Rotterdamse Havengebied in de toekomst te waarborgen? Het werk leidt tot een aanbeveling voor een nieuwe spoorverbinding tussen Maassluis en Hellevoetsluis. Congestie op de A15 wordt verminderd, het arbeidspotentieel voor de haven wordt vergroot en kennisrelaties tussen de haven en de stad worden versterkt. Sinds zijn afstuderen werkt Aart bij Goudappel Coffeng op de vestiging Amsterdam.

Nominatie Henk Doeke van Waveren
Aart de Koning was niet de enige 'Jong Goudappelaar' die voor de prijs was genomineerd. Henk Doeke van Waveren studeerde af op 29 oktober 2010 aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn afstudeeronderwerp is synergie in railcorridors. Hij onderzocht het integraal ontwerpen van railnetwerk en ontwikkelde daarvoor een methodiek die hij toepaste en toetste op de corridor Amsterdam - Utrecht - Arnhem - Duitse grens (ook wel bekend als de HSL-Oost). Eerder is al definitief afgezien van deze HSL-Oost omdat deze vanuit maatschappelijk perspectief onrendabel zou zijn. Toepassing van de methodiek doet echter concluderen dat met een beperkte investering de HSL-Oost wel rendabel is te krijgen. Tevens verscheen in het OV-magazine een artikel over dit onderwerp. Henk Doeke is afgestudeerd bij Goudappel Coffeng en is daar gestart als adviseur binnen het team OV-specialisten.

Eerbetoon aan Cuperus
Prof. ir. J.L.A. Cuperus (1896 - 1975) was een ingenieur die gedurende zijn hele loopbaan onderwijs een warm hart toedroeg. Hij sloot zijn lange loopbaan bij de Nederlandse Spoorwegen af in 1960 als directeur van het Spoorwegbouwbedrijf. De afdeling Verkeer en Vervoer van het KIVI NIRIA eert hem met deze scriptieprijs die zij in samenwerking met CROW, DHV en ProRail eens per twee jaar uitreikt. De prijs bestaat uit een bedrag van € 2500,- en een jaar lidmaatschap van KIVI NIRIA.

 
Auteur: Joske van Lith

In het Smart Mobility Theater op de Intertraffic kreeg Aart de Koning de Cuperusprijs uitgereikt (Foto Goudappel Coffeng)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.