Aantal verkeersdoden in en rond Rotterdam flink gedaald

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het aantal dodelijke slachtoffers in het Rotterdamse verkeer was in 2013 bijzonder laag. In 2013 ging het om 20 slachtoffers. In  alle jaren daarvoor, met uitzondering van 2010, lag het aantal ruim boven die 20. In 2002 kwamen nog 50 mensen om het leven in het verkeer in de stadsregio, inclusief de rijks- en provinciale wegen.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van Rijkswaterstaat die op 2 juli worden besproken in het overleg van verkeerswethouders van de stadsregio Rotterdam.

Ouderen
Zes verkeersoden vielen in 2013 onder automobilisten en zes onder fietsers. Vooral het aantal slachtoffers onder automobilisten is sterk gedaald, maar onder fietsers was er een lichte stijging. De helft van de twintig mensen die vorig jaar omkwamen in het verkeer was ouder dan 60 jaar. 

Het verkeersveiligheidsbeleid van de stadsregio is vooral gericht op jonge automobilisten, ouderen, fietsers en middelbare scholieren. In de eerste helft van 2014 hebben de gemeenten met subsidie van de stadsregio verschillende projecten uitgevoerd, zoals Totally Traffic voor middelbare scholieren, de inzet van campagneteams van Team  Alert voor jonge automobilisten, broemdagen voor ouderen en herinrichting van schoolomgevingen.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.