Aantal ernstig gewonde verkeersslachtoffers toegenomen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het aantal ernstig gewonde verkeersslachtoffers is in 2010 opnieuw toegenomen,  met 3 procent.

Dat blijkt uit een brief van minister Schultz van Haegen aan de Tweede Kamer. In 2010 waren er 19.200 verkeersgewonden, in 2009 waren dat er nog 18.600. Deze cijfers zijn bepaald aan de hand van politieregistratie  en ziekenhuisadministratie, volgens een methodiek van de SWOV. Ook al daalt het aantal verkeersdoden, het aantal ernstig verkeersgewonden stijgt al sinds 2006.

Betere registratie

De SWOV kan in de analyse geen onderverdeling maken naar achtergrondvariabelen die voor het verkeersveiligheidsbeleid relevant zijn, zoals vervoerwijze, leeftijdsklasse en betrokkenheid van een motorvoertuig. Het analyseproces wordt bemoeilijkt doordat het aantal door de politie geregistreerde ernstig verkeersgewonden in 2010 (3648) laag is in vergelijking met de voorgaande jaren (5956 en 5121 in 2008 en 2009). De SWOV gaat samen met het ministerie aanvullende analyses verrichten, om nader inzicht te krijgen in de ontwikkeling bij de ernstig verkeersgewonden. Ook wordt de registratie van verkeersslachtoffers door de politie de komende jaren verbeterd.

 
Auteur: Joske van Lith

Het aantal ernstig gewonde verkeersslachtoffers stijgt al sinds 2006. Tijd voor maatregelen en een betere registratie, vindt de minister.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.