Aanpak minder hinder Vlaamse wegwerkzaamheden

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM) heeft een draaiboek gemaakt om hinder bij wegwerkzaamheden te verminderen. De huidige versnipperde minder-hinderaanpak in Vlaanderen kan hiermee worden aangepakt. Het draaiboek biedt een kader waaraan infrastructuurwerken moeten voldoen om succesvol uitgevoerd te kunnen worden en draagt bij aan de uitbouw van een uniforme minder-hinderaanpak in Vlaanderen.

De actieve betrokkenen bij infrastructuurwerken worden gemotiveerd om blijvend op zoek te gaan naar meer efficiënte en kostenbesparende innovatieve maatregelen en deze toe te passen om hinder tijdens wegenwerken te beperken. Met Minder Hinder zijn zowel weggebruikers en omwonenden als wegbeheerders en wegwerkers gebaat.

 

Evenwaardige inbreng

’Innovatief aan dit VIM-project is dat alle partijen een evenwaardige inbreng krijgen vanuit hun wensen en hun competenties’, aldus Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten. 'Het concrete resultaat is een draaiboek Minder Hinder dat door én voor alle partijen opgemaakt is die infrastructuurwerken beheren of uitvoeren zoals ingenieurs, aannemers en projectverantwoordelijken. In dit draaiboek is een proces uitgewerkt om Minder Hinder te kunnen toepassen in verschillende fasen van een project en dit voor een veelheid aan werken, gaande van klein- tot grootschalige infrastructuurprojecten. Om de bruikbaarheid van het draaiboek te vergroten, werden  er praktische tools uitgewerkt, zoals voorbeeldcases, richtlijnen, checklists, bestekteksten, een minder hinder toets en communicatietemplates. Daar hoort ook een interactieve website bij met alle kerninformatie: www.vim.be/minderhinder

 

Samenwerking

Het draaiboek kwam tot stand in samenwerking met TRITEL, ARCADIS Belgium, Connect, Libost-Groep, Technum-Tractebel Engineering en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.