Aanpak drie onbeveiligde spoorwegovergangen in Eemsdelta

dinsdag 18 januari 2022

In de gemeente Eemsdelta worden drie Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO) aangepakt. Gemeente Eemsdelta is een fusiegemeente ontstaan uit de fusie tussen gemeentes Appingedam, Delfzijl en Loppersum, het betreft hier drie NABO's in de voormalige gemeente Loppersum. De overwegen worden aangepakt met een bijdrage vanuit de provincie Groningen. 

De spoorwegovergang aan de Gerichtsweg wordt voorzien van een voetgangerstunnel. De spoorwegovergang aan de Sjuxumerweg wordt voorzien van halve overwegbomen. De derde overweg, bij de Zuider Lopsterweg, wordt volledig gesloten. 

Door de aanleg van de voetgangerstunnel blijft een historische wandelroute behouden. Voor de Zuider Lopsterweg, die vooralsnog gesloten wordt, doet de gemeente nog onderzoek of hier ook een tunnel kan worden aangelegd. 

ProRail en het ministerie van IenW hebben de ambitie uitgesproken om uiterlijk vóór 2024 alle onbeveiligde overwegen, voor zover die openbaar toegankelijk zijn, op te heffen. Zo willen ProRail en IenW de veiligheid op het spoor en op de weg verbeteren. 

De maatregelen in Eemsdelta koste ruim 3,5 miljoen euro. De helft hiervan komt voor rekening van ProRail, de provincie Groningen en de gemeente Eemsdelta nemen de andere helft voor hun rekening. Het werk begint naar verwachting in 2023.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.