Aanmoedigingsprijs Totally Traffic voor gemeente Westland

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De gemeente Westland en de daar gevestigde scholen voor voortgezet onderwijs hebben de Totally Traffic Aanmoedigingsprijs ontvangen van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).

De gemeente en scholen kregen de prijs onder meer voor het grote school-thuisrouteonderzoek dat begin 2011 is gestart in Westland. Daarbij hebben bijna 1700 leerlingen de knelpunten op hun school-thuisroute in beeld gebracht.

Totally Traffic
Totally Traffic is het meerjarenprogramma voor verkeersveiligheid en -educatie voor leerlingen in het voortgezet onderwijs van het ROV-ZH, het Stadsgewest Haaglanden, stadsregio Rotterdam en de provincie Zuid-Holland. Doel is leerlingen bewust te maken van het belang zich veilig te gedragen in het verkeer en hen daarin te scholen, zodat het aantal ongevallen in deze leeftijdsgroep wordt teruggedrongen.

Integrale manier van werken

Het ROV-ZH reikt jaarlijks de Totally Traffic Award uit aan een school die zich bijzonder heeft ingespannen op het gebied van verkeerseducatie. Dit jaar ontving de Groene Hart Praktijkschool deze prijs.

De voordracht van de gemeente Westland en de scholen was bijzonder, omdat de prijs specifiek bedoeld is voor scholen en de criteria hierop zijn gebaseerd. De gemeente Westland en de Westlandse scholen ontvingen de Aanmoedigingsprijs, omdat zij volgens de jury een voorbeeld zijn voor heel Zuid-Holland. ‘De knelpunten op de routes van de leerlingen zijn in samenwerking met alle scholen geïnventariseerd. Op basis van de uitkomsten zullen maatregelen worden getroffen op het gebied van zowel verkeerseducatie als infrastructuur. Deze integrale manier van werken, met oog voor gedrag én omgeving, past volledig in de geest van TotallyTraffic en verdient dus navolging,’ aldus het juryrapport.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.