Aanleg kanaal Seine-Nord Europe stap dichterbij

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De aanleg van het kanaal Seine-Nord Europe is een stap dichterbij gekomen nu de Franse president Sarkozy de start van de onderhandelingen hierover heeft aangekondigd.

Doel van de aanleg van het kanaal is om 12 tot 25 procent van het goederenvervoer over de weg in de toekomst via binnenvaarttransport te transporteren. Dat bespaart 8 miljard euro op transportkosten en levert een milieuwinst op van 2 miljard euro (vermindering van brandstofgebruik, verontreiniging, geluidsoverlast en verkeersopstoppingen).

 

Het kanaal Seine-Nord Europe is de centrale schakel in de Europese Seine-Schelde verbinding en zal de zee- en binnenhavens van de Seine en het Nord-Pas de Calais met het 20 000 km lange Europese binnenvaartnetwerk voor grote schepen verbinden. Het kanaal zal worden uitgerust met vier industriële en logistieke platforms.

 

Verwacht wordt dat in de loop van 2012 bekend wordt wie de aanleg gaat realiseren.

 
Auteur: Joske van Lith

Het nieuw aan te leggen kanaal

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.