Aangepast DRAFT-model voor provinciale wegbeheerders

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Het CROW heeft een rapport uitgebracht waarin het door provinciale wegbeheerders gebruikte DRAFT-model is geactualiseerd. DRAFT staat voor ‘Detectie van rafeling door middel van textuurlasermetingen’.

Met de komst van geluidsreducerende dunne deklagen op hun wegennet bleek het vorige DRAFT-model niet meer aan de wensen te voldoen. Op initiatief van de provincies is daarom het DRAFT-model aangepast. De inschatting van de rafeling op dunne geluidsreducerende deklagen is hiermee verbeterd.

 

Rafeling

Het DRAFT-model wordt gebruikt voor de bepaling van de toestand van het wegennet ten aanzien van de schade rafeling. Met het DRAFT-model kan het type deklaag automatisch vastgesteld worden en kan aan de hand van diverse rafelingmodellen een inschatting gemaakt worden van de ernst en omvang van rafeling. De uitkomsten van het model worden gebruikt in de systematiek van wegbeheer voor het bepalen van de onderhoudsplanning.

 

Naar het CROW-rapport

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

CROW Rapport D10-04

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.