Aanbesteding Utrechts bus- en tramvervoer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Bestuur Regio Utrecht heeft besloten de voorbereidingen te starten voor een nieuwe aanbesteding van het bus- en tramvervoer in de regio Utrecht. De nieuwe concessie moet ingaan op 8 december 2013. De huidige concessies worden verlengd.

Het BRU heeft ingestemd met verlenging van de huidige concessies ‘OV-Spitslijnen’, ‘Regiovervoer Utrecht (inclusief tram)’ en ‘Stadsvervoer Utrecht’. Met vervoerders Connexxion en GVU zijn hierover afspraken gemaakt.

Geldende concessievoorwaarden
Tijdens de verlengingsperiode blijven alle geldende concessievoorwaarden onverminderd van toepassing. Ook de huidige bijdragen met betrekking tot de kiosk, sociale veiligheid en marketing blijven onder dezelfde voorwaarden en werkwijze in stand als voor de verlenging. Dit om de kwaliteit van het openbaar vervoer te garanderen en de succesvolle aanpak van de sociale veiligheid te continueren.

Huisstijl
Omdat de bussen langer mee moeten, draagt BRU wel bij aan de kosten voor extra onderhoud zodat de bussen blijven voldoen aan de wettelijke eisen en bestek. Ook staat BRU het Connexxion toe GVU-bussen (blauwwitte bussen in het stadsvervoer) te vervangen door bussen in haar eigen huisstijl (groene bussen).

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Foto: BRU

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.