Aalten (VK 7/2013)

maandag 9 december 2013
timer 2 min

Vóór
Vergane glorie, zo zou je het stationsgebied in Aalten kunnen noemen in 2010. Weggestopt aan de rand van het dorp, rommelig en gedateerd. Geparkeerde auto’s ontnemen het zicht op het monumentale stationsgebouw. Ook het gebruik is rommelig. De buurtbus heeft niet echt een halte en fietsers kampen met een tekort aan stallingsplekken. Die prachtige beuk kan dat niet compenseren. 

De grote beuk is bewaard gebleven en staat centraal op het plein. Het stationsplein is ingericht als shared space-omgeving. De boom en de beplanting fungeren nu als een ‘natuurlijke rotonde’ en zorgen zo voor de nodige geleiding van het verkeer op het plein. De geparkeerde auto’s voor het stationsgebouw hebben plaats gemaakt voor bankjes. De omgeving is weer een vriendelijke en volwaardige entree naar het dorp. Het leeft weer! Het filmpje op http://www.goudappel.nl/aalten laat het Stationsplein Aalten in 2,5 minuut transformeren van een troosteloze omgeving in 2010 naar een levendige dorpsentree in 2013. 

Reactie:

Mariska Nijmeijer, ambtenaar Openbare orde en veiligheid, gemeente Aalten: ‘Een prettige plek om aan te komen, te vertrekken, elkaar te ontmoeten…..de nieuwe stationsomgeving in Aalten nodigt uit! Bij de herontwikkeling is ingestoken op een brede betrokkenheid. De gemeente Aalten heeft samen met de buurt, scholengemeenschap Schaersvoorde, politie en vervoerders met een kritische noot bijgedragen aan het verwezenlijken van onze doelen. Het resultaat mag er zijn! 

 
Auteur: Margriet Verhoog

april 2010 Foto: Marco Aarsen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.