600 vrachtladingen per dag over Brabantse kanalen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Zuid-Willemsvaart en het Wilhelminakanaal worden geschikt gemaakt voor langere schepen, waardoor 600 vrachtladingen per dag over de kanalen kunnen worden vervoerd in plaats van over de weg.

Overheden en het bedrijfsleven investeren ondanks de economische crisis juist nu in de verbetering van de Brabantse kanalen. Door de Brabantse vaarwegen te optimaliseren dragen de partijen bij aan vermindering van files en betere bereikbaarheid van de regio, zoals opgenomen in het programma Beter Benutten.

 

Tilburg beter bereikbaar

Wethouder Lauwerier (infrastructuur & mobiliteit) van de gemeente Tilburg: ‘Logistiek is van oudsher een sterke sector in Tilburg. Bijzonder aan onze stad is het feit dat wij behalve via de weg en het spoor ook over water bereikbaar zijn. We hebben een grote railterminal en aan het Wilhelminakanaal zitten naast laad- en loskades ook twee grote containerterminals. Daarmee trekken we bedrijven als Sony, Samsung, Dell, Fuji en andere bedrijven naar onze regio. De verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal geeft ons de kans de Rotterdamse haven verder te ontlasten en de positie van logistieke hotspot te verstevigen’.

Lees meer over goederenvervoer in het dossier

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Door de Brabantse kanalen beter te benutten kunnen 600 vrachtwagens van de weg gehaald worden

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.