6 intercity’s en 6 sprinters per uur op hoofdroutes spoor

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Me
Meer reizigerstreinen in de drukste delen van het land en extra ruimte voor goederenvervoer. Dat is de kern van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS). Daarmee is 3 miljard Euro gemoeid.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft in totaal 4,6 miljard euro gereserveerd voor het totale programma PHS, dat ook het traject OV-SAAL en de aanpassing van de sporendriehoek Noord-Nederland. Met het programma wordt de groei van het reizigers- en goederenvervoer per spoor tot 2020 mogelijk gemaakt. Met de uitvoering van PHS stijgt het aantal reizigerskilometers met ruim 40% ten opzichte van 2008. 

‘Maatwerk6/6’ i.p.v. spoorboekloos
Het kabinet kiest voor de ‘maatwerk6/6’ variant voor de corridors Schiphol - Utrecht – Arnhem/Nijmegen, Alkmaar – Amsterdam - Utrecht – Den Bosch – Eindhoven en Den Haag – Rotterdam – Breda - Eindhoven.

In het afgelopen jaar heeft het kabinet samen met de spoorsector gewerkt aan een voorkeursbeslissing voor het spoorboekloos reizen. Er is nu gekozen voor variant ‘maatwerk6/6’. De voorkeursbeslissing voorziet ook in goede, veilige en routering van de goederentreinen.

Dit kabinetsbesluit betekent onder meer dat er op verschillende plaatsen extra infrastructuur gerealiseerd moet worden. Daarbij wordt aandacht besteed aan maatregelen tegen geluidsoverlast en trillingen. Ook de bereikbaarheid en de veiligheid rond overwegen krijgen bijzondere aandacht.

 
Auteur: Joske van Lith

Met de uitvoering van PHS stijgt het aantal reizigerskilometers met ruim 40% ten opzichte van 2008.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.