6-9-11 fietsparkeeronderzoek in binnenstad Rotterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Op
Op 16 december voerde Keypoint een bijzonder fietsparkeeronderzoek uit in de binnenstad van Rotterdam. Vergelijkbaar met de methode 6-9-11 voor autoparkeeronderzoek, zijn meer dan 15.000 fietsen voorzien van een uitnodiging waarin de fietseigenaar wordt gevraagd naar zijn mening over het stallen in de binnenstad.

Deze uitnodigingen zijn voorzien van een RFID-sticker. Vervolgens is op meerdere momenten van de dag met behulp van een scanner de locatie en het tijdstip van de fiets vastgelegd. Daarmee wordt inzicht verkregen in de stallingsduur en in de doelgroepen.

Anoniem kenteken
De aanpak is vergelijkbaar met de van het autoparkeren bekende 6-9-11 methode. Door de fietsen te voorzien van een RFID krijgen ze als het ware een kenteken. Omdat het label aan de fiets wordt gehangen is er geen koppeling mogelijk met de eigenaar van de fiets. Anonimiteit is daarmee gewaarborgd. De resultaten van het onderzoek worden begin 2015 opgeleverd aan de gemeente Rotterdam. Meer informatie is ook te vinden op www.rotterdam.nl/fietsparkeren

In Rotterdam worden fietsers uitgenodigd om 'een soort kenteken' te plaatsen op hun fiets om zodoende hun bestemmingen te volgen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.