57 procent minder verkeersongevallen na ingrijpen provincie Utrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Nadat de provincie Utrecht een wegvak of kruispunt heeft aangepakt, gebeuren er gemiddeld 57 procent minder verkeersongevallen. Voor ongevallen met slachtoffers geldt een afname van 67 procent.

Dat blijkt uit een evaluatie van het ROV Utrecht van alle maatregelen die de provincie Utrecht in 2006 heeft uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Op het totaal aan provinciale wegen is het aantal ongevallen afgenomen met 26 procent. Ook de projecten die als doel hebben om de doorstroming te verbeteren zijn geëvalueerd. Bij deze projecten is te zien dat de ingrepen van de provincie voor minder oponthoud voor het autoverkeer hebben gezorgd. Gedeputeerde Van Lunteren: ‘Dit onderzoek laat zien dat het effect heeft wat we doen. Verder helpt het ons bij het zorgen voor een betere veiligheid in de toekomst.’

Voortaan jaarlijkse evaluatie
De provincie blijft maatregelen nemen om de verkeersveiligheid en de doorstroming in de provincie optimaal te houden. Om goed te kunnen meten wat het effect is van de investeringen, zal er voortaan elk jaar een dergelijke evaluatie worden gehouden. Aan de hand hiervan bepaalt de provincie wat voor maatregelen op welke soort plekken het meest effectief zijn.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.