53 procent minder files in augustus

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Al twee maanden op rij daalt de filezwaarte (lengte maal duur van de file) fors in vergelijking met de afgelopen jaren. Volgens de nieuwste filecijfers van de ANWB lag de filezwaarte in de afgelopen maand 53 procent lager dan het gemiddelde in augustus van de afgelopen zeven jaar.

In de vakantiemaand augustus waren er wel dagen met lange files maar die werden meestal veroorzaakt door ongelukken en wegwerkzaamheden.

De meeste files stonden afgelopen maand op vrijdagmiddag 23 augustus. Door aanrijdingen was de A2 Luik richting Maastricht lange tijd dicht. Ongelukken in de Coentunnel en op de A10-Zuid veroorzaakten in de avondspits lange files op de Ring van Amsterdam.

Ook een storing aan de bediening van de Zeeburgertunnel veroorzaakte vrijdag 30 augustus voor veel vertraging rondom Amsterdam.

over filezwaarte

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.