500 unieke voetgangerdetecties

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Meer dan 500 mensen draalden op om en nabij de stand van Keypoint Consultancy op het Nationaal verkeerskundecongres op 6 november in 's Hertogenbosch. Dit blijkt uit de toepassing van loopstroomdetectie die Keypoint vanuit de stand activeerde.  

Meer dan 500 mensen draalden op om en nabij de stand van Keypoint Consultancy op het Nationaal verkeerskundecongres op 6 november in s’Hertogenbosch.  Dit blijkt uit de toepassing van loopstroomdetectie die Keypoint vanuit de stand activeerde.  

Loopstromen in de binnenstad
Monitoring van loop- en fietsstromen staat nog in de kinderschoenen, zegt Willem Scheper van Keypoint. Met behulp van een nieuwe meetmethode lukt het Keypoint in samenwerking met ICT-WMC (Wireless and Mobile Communications, Enschede) om het inzicht erop te vergroten. In Zwolle is dit voorjaar met behulp van WLAN-radars in beeld gebracht hoe de bezoekers van de binnenstad zich bewegen. Daarnaast wordt een pilot gestart om fietsverkeer op een vergelijkbare manier in beeld brengen.

Grafiek
Op het Nationaal verkeerskundecongres konden congresbezoekers zien hoe de methode werkt. Scheper: ‘We hebben de gehele dag gemeten hoeveel mensen zich in de omgeving van onze stand bevonden. Elke telefoon, laptop of tablet (waarbij wifi is ingeschakeld) is gesignaleerd. Bijgaande grafiek geeft een beeld van het beursbezoek over de gehele dag. Zo kun je zien dat je een goed beeld kunt  vormen van het verloop van het beursbezoek over de dag (rode lijn) en het aantal unieke detecties (groene lijn).

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.