5 Trendsessies op het NVC

dinsdag 1 november 2016
timer 3 min

Tijdens het NVC worden 9 ‘trendsessies’ georganiseerd. Deze sessies duren een uur en zijn geselecteerd uit een trendlijst die is opgesteld door de NVC-Raad van Advies. Vijf van deze sessies richten zich op kennis rond een actualiteit of ontwikkeling. Op 3 november kunt u kiezen uit een sessie over: Big data, inrichting plattelandswegen, de zelfrijdende auto, voetgangers en smart mobility.

Big data: ook voor u
Sprekers: Will Clerx, gemeente Rotterdam, Stefan Verduin, gemeente Amsterdam, Bas Tutert , gemeente Ede, Jan van der Waard, KiM, Jurgen de Haan, CROW,

In deze workshop krijgt u in vier inleidende pitches te zien hoe big data al kan worden gebruikt en wat ermee kan worden gedaan. U krijgt voorbeelden van Ede, Amsterdam/Rotterdam en het Rijk. En u kunt zien hoe u met de Mobiliteitsscan meer kunt halen uit deze data.

Inrichting van plattelandswegen: een uitdaging
Sprekers: Marleen Hovens, CROW, Coen Beijer, gemeente Bronckhorst (lid van P10), Kees-Jan Boer, waterschap Rivierenland, en Krista Boon, gemeente Medemblik, regio West-Friesland,

Plattelandswegen zijn vaak (te) smal en moeten een grote diversiteit aan verkeer afwikkelen. In deze sessie leggen drie wegbeheerders deze problematiek én mogelijke oplossingsrichtingen aan u voor, om daarna met u hierover in gesprek te gaan. Verwacht niet ‘de oplossing’ van ‘het probleem’, maar wel veel inspiratie door discussie en kennisdeling met vakgenoten.

Zelfrijdende auto: introductie en impact
Sprekers: Pieter van der Stoep, RDW, Ilse Harms, Connecting Mobility, Hillie Talens en John Boender, CROW,

De ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende voertuigen lijken niet stil te staan en de ambitie van onze minister is torenhoog. In het afgelopen jaar is gebleken dat het zelfrijdende voertuig ook nog enkele duivelse trekjes vertoond. Halen we met dergelijke voertuigen niet een Paard van Troje binnen?

De ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende voertuigen lijken niet stil te staan en de ambitie van onze minister is torenhoog. In het afgelopen jaar is gebleken dat het zelfrijdende voertuig ook nog enkele duivelse trekjes vertoond. Halen we met dergelijke voertuigen niet een Paard van Troje binnen?


Voetgangers hebben de toekomst
Sprekers: Koos Louwerse, Ligtermoet & Partners, Marjolein de Jong en Dirk Dufour , Timenco Leuven,

Voetgangersbeleid draagt bij aan duurzame, welvarende, gezonde en aantrekkelijk steden en regio’s. ARUP heeft de 21e eeuw uitgeroepen tot de eeuw van de voetganger. Een aantrekkelijke voetgangersomgeving is synoniem voor kwaliteit. Maar daar wringt het schoentje nog te vaak. Hoe bieden we de voetganger van de 21e eeuw comfortabele en directe routes, een aangename verblijfskwaliteit en een interessante omgeving voor sport en recreatie?

Aan de slag met Smart Mobility
Marja van Strien en Thijs Muizelaar, Connecting Mobility.

Hoe pak je als overheid Smart Mobility aan? Wanneer stap je in? Sluit Smart Mobility aan bij de gestelde beleidsdoelstellingen en wat levert het op voor de regio? Hoe kun je samenwerken met private partijen en wat betekent deze ontwikkeling voor medewerkers?

Nationaal verkeerskundecongres 2016 | Sessies en Programma
Bekijk alle sessies op: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/sessies
Meer weten? Bekijk het programma of reserveer alvast een plek

Bekijk alle sessies op: Meer weten?  of

 
Auteur: Else Adriaans

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.