5 procent minder auto’s op A15 door SpitsScoren

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
In
In de eerste maand van het spitsmijdenproject SpitsScoren waren er per dag 5% minder voertuigen (530 auto’s) in de ochtendspits op de weg. Het project wordt nu uitgebreid met de website Pooll, waar deelnemers online een carpoolafspraak kunnen maken.

Met de eerste resultaten is de doelstelling van SpitsScoren gehaald; 5% minder auto’s in de ochtendspits op de A15 tussen Vaanplein en Rozenburg. Deelnemers kunnen de komende 2,5 jaar per werkdag 5 euro verdienen door de ochtendspits te mijden. Ze kunnen via een smartphone dagelijks doorgeven aan SpitsScoren of, en zo ja hoe, ze de ochtendspits die dag gaan mijden. Daarnaast kunnen de deelnemers nu via de website Pooll een carpoolmaatje vinden, waardoor het aantal auto’s nog verder wordt beperkt.

SpitsScoren wordt uitgevoerd in opdracht van De Verkeersonderneming in Rotterdam. Deze organisatie wil de files op de A15 verminderen en de bereikbaarheid van de havens vergroten. De Verkeersonderneming bestaat uit stadsregio en gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat. Opdrachtnemer is SpitsScoren, een samenwerking van ABN AMRO, Goudappel Coffeng, Technolution en Movenience.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.