4,7 miljoen voor verbeteren reizigersinformatie in stadsregio Amsterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Stadsregio Amsterdam reserveert ruim 4,7 miljoen om in 8 gemeenten in de stadsregio de reiziger van actuele reisinformatie te voorzien.

In totaal worden maximaal 325 panelen met dynamische route informatie (DRIS) geplaatst. Hierop kunnen openbaar vervoerreizigers zien hoe lang ze nog op hun bus moeten wachten voor hij van de halte vertrekt.

 

De Stadsregio Amsterdam doet samen met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Uithoorn en Waterland de aanbesteding voor het plaatsen van de DRIS-panelen. De deelnemende gemeenten worden eigenaar en beheerder van de 325 panelen die op 280 haltes en 9 knooppunten gaan komen.

 

Uit recent onderzoek in de regio Utrecht is gebleken dat het geven van goede reisinformatie een significant positief effect heeft op de reisbeleving. Zo wordt het wachten bij een halte als minder lang ervaren.

 

Voor meer informatie over het onderzoek in de regio Utrecht, lees het artikel op de website van Verkeerskunde.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.