4100 fietsen in fietsflat bij Den Haag CS

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De fietsflat aan de Rijnstraat (vlakbij Den Haag CS) wordt geheel vernieuwd en krijgt er 1350 plekken bij. Er is dan plek voor 4100 fietsen. De nieuwe fietsflat biedt meer comfort aan de gebruikers en sluit beter aan op het station. De oplevering is waarschijnlijk begin 2015.

Bij het ontwerpen van de fietsflat is veel aandacht besteed aan comfort voor de gebruikers. Voetgangers en fietsers die vanaf de straat naar de fietsflat willen, hoeven straks de rijbaan voor taxi's niet meer over te steken.

Extra verdieping
Naast de entree op straatniveau krijgt de fietsflat ook een volwaardige in- en uitgang op het niveau van het busplatform. Daardoor ontstaat een betere aansluiting op het station en op het nog te bouwen station voor de Erasmuslijn (HSE). Verder komt er een lift in de fietsflat, zodat die ook goed toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking of met grote fietsen zoals bakfietsen.

De nieuwe fietsflat krijgt een extra verdieping zodat ruimte ontstaat voor de extra fietsen en voor bredere gangpaden. De contouren van de fietsflat sluiten aan op die van het station en de gevels worden bekleed met verticale lamellen. Het ontwerp biedt daardoor rust in de drukkere stationsomgeving.

Inspraak
Het College van B&W heeft het voorontwerp voor de nieuwe fietsflat vrijgegeven voor inspraak. De inspraakprocedure loopt van 10 maart tot en met 20 april 2014. De stukken zijn in te zien bij het Haags Informatie Centrum in het stadhuis aan het Spui.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.