40 procent Twentse werknemers op fiets naar werk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Bi
Bijna 40 procent van de Twentse werknemers gaat op de fiets naar het werk. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de Twente Mobiel quickscan.

De meeste Twentenaren (55 procent) gebruiken hun auto voor woon-werkverkeer, maar  Twente Mobiel – een initiatief waarbij bedrijven het fileleed willen verminderen – wil nieuwe manieren van reizen voor werknemers realiseren.

Scan

Onder de convenantwerkgevers houdt Twente Mobiel een quickscan waarmee de huidige mobiliteitssituatie wordt vastgesteld. De scan bestaat uit een digitale enquête onder werknemers en een vraaggesprek met de werkgever. In totaal hebben tot nu toe 8 werkgevers en 4800 werknemers meegedaan.geparticipeerd in het onderzoek.

 

Resultaten

Conclusie van het onderzoek is dat het fietsgebruik in Twente voor woon-werkverkeer met 39 procent hoog is. Het landelijke gemiddelde is 26 procent. Een belangrijke oorzaak hiervoor is de forse investering van Twentse werkgevers op de fietsstimulering. Het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer wordt in Twente juist minder gebruikt dan elders in het land (3 procent versus 10 procent landelijk). Ook dat is terug te zien in het werkgeversbeleid; er wordt nauwelijks gebruikgemaakt van stationspendels in het woon-werkverkeer.

 

Top drie

De top drie van de meest positief beoordeelde mobiliteitsmaatregelen door werknemers bestaat uit, in willekeurige volgorde:

  • (e)-fiets
  • thuiswerken
  • flexibele werktijden.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.