4 Talentsessies op het NVC

woensdag 2 november 2016
timer 3 min

Tijdens het NVC worden 9, zogenoemde trendsessies georganiseerd. Vier van deze sessies , de zogenoemde Talentsessies, zijn gericht op het vergroten van competenties en vaardigheden. Bij deze sessies gaat het op 3 november om ‘kennis delen als jong professional’, ‘plannen maken voor een onzekere toekomst’, ‘een mini-werkatelier stedelijke mobiliteit’ en twee voorbeelden van hoe je wordt genomineerd voor de beste WO-scriptie en daarmee voor de Cuperusprijs.

Kennisdelen, hoe doe je dat als (jonge) professional
Sprekers: Rolf Pieck, Royal HaskoningDHV, Kay Scherphof, Witteveen+Bos, Cor van der Klaauw, NHL, Provincie Groningen, Ceciel van Iperen, Yvonne Gerards en Christine Witman, CROW,

Hoe komt samenwerking tot stand tussen jongeren die bruisen van de ideeën en oudere collega’s met veel kennis en ervaring? Insteek van deze bijeenkomst is discussiëren, leren en brainstormen over hoe je balans kunt creëren tussen kennis overdragen en de ruimte behouden voor inbreng van (nieuwe) ideeën.


Mini werkatelier stedelijke mobiliteit
Spreker: Bas Govers, Goudappel Coffeng,

Steden worden steeds drukker. Meer bezoekers, meer werknemers, meer inwoners en meer toeristen. Hiermee groeit de stedelijke mobiliteit. Tegelijkertijd is de kwaliteit van de openbare ruimte en de belevingswaarde meer dan ooit van belang. Hoe brengen steden een nieuwe balans aan tussen bereikbaarheid en aantrekkelijkheid? Welke keuzen zijn nodig en hoe kan de verkeerskundige daar een optimale bijdrage aan leveren?


Mobiliteit plannen voor een onzekere toekomst, hoe doe je dat?
Spreker: Emiel Reiding, hoofd strategie bij DG Bereikbaarheid van het ministerie van IenM

Deze workshop gaat in op ‘plannen maken voor een onzekere toekomst’. Wat komt daarbij kijken? En wat verandert er eigenlijk allemaal? Waar moet je alert op zijn? Welke mensen heb je nodig voor flexibel, of adaptief beleid? En verandert er ook iets in de relatie rijk-decentrale overheden?

Presentaties genomineerden Cuperusprijs
Sprekers: Menno Yap, TU Delft en Rik Schakenbos, Universiteit Twente


De Cuperusprijs is de prijs voor het beste afstudeerwerk aan een Nederlandse universiteit in de verkeerskunde en vervoerstechniek. Op 27 september zijn voor deze prijs twee nominaties bekend gemaakt. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 2 november tijdens het diner van het Nationaal verkeerskundecongres 2016 (NVC Diner 2016). Op de congresdag van 3 november presenteren beide genomineerden de scripties en is er ruimte voor vragen en discussie.


De genomineerde scripties zijn:
Robust public transport from a passenger perspective, van Menno Yap, TU Delft).
Valuation of a transfer in a multimodal public transport trip, van Rik Schakenbos, (Universiteit Twente)

Nationaal verkeerskundecongres 2016 | Sessies en Programma
Bekijk alle sessies op: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/sessies
Meer weten? Bekijk het programma of reserveer alvast een plek.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.