4 procent meer reizigers bij NS

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
NS maakt in de halfjaarcijfers bekend dat in de eerste helft van 2011 vier procent meer reizigers in de trein zaten dan in dezelfde periode in 2011. Dat betekent een toename van ongeveer 50.000 reizigers per dag. De tevredenheid van de klanten van NS is gestegen, ruim driekwart van de reizigers geeft NS een 7 of hoger.

Ook kiezen sinds begin 2011 steeds meer reizigers voor de Hogesnelheidstrein Fyra tussen Amsterdam en Breda met stops op Schiphol en Rotterdam. In het eerste half jaar van 2011 is het aantal reizen met Fyra gestegen tot meer dan een miljoen ten opzichte van een kwart miljoen in het eerste half jaar 2010. Reizigers winnen op dit traject op die manier 35 minuten reistijd.

 

CO2-uitstoot 

In het eerste half jaar van 2011 is 7,6 procent energie per reizigerskilometer bespaard in vergelijking met dezelfde periode van 2010. Dit komt door het gebruik van nieuwe treinen, efficiëntere inzet van

materieel en energiezuiniger rijden. Door deze en andere maatregelen is de CO2-uitstoot

teruggedrongen met 11 procent ten opzichte van het eerste half jaar 2010.

 
Auteur: Eveline Korving

In de eerste helft van 2011 reisden meer mensen met de trein dan in dezelfde periode in 2010. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.