3 miljoen euro voor 19 gemeentelijke projecten in West-Overijssel

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Gedeputeerde Staten van Overijssel stellen dit jaar ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor 19 gemeentelijke projecten die de bereikbaarheid of verkeersveiligheid in West-Overijssel verbeteren.

Voor infrastructuur stelt de provincie 2,5 miljoen euro beschikbaar dat onder andere gaat naar de herinrichting van wegen en kruispunten en in het bijzonder het verbeteren van belangrijke fietsverbindingen en schoolroutes en locaties waar veel ongevallen gebeuren. Met de eigen bijdrage van de gemeenten en de provinciale bijdrage worden infraprojecten gerealiseerd voor een totaalbedrag van bijna 7 miljoen euro.

Gedragsmaatregelen
Naast de infraprojecten subsidieert de provincie voor een bedrag van bijna 630.000 euro aan gedragsmaatregelen. Hierbij gaat het om projecten als cursussen voor oudere automobilisten en fietsers, verkeerseducatie in het basis en voortgezet onderwijs en lokale acties die aansluiten op landelijke acties, zoals de Bob-campagne en ’Laat je niet afleiden’ in het verkeer.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid in Oost-Nederland zorgt voor het initiëren en uitvoeren van de projecten in samenwerking met onder andere Veilig Verkeer Nederland, de scholen, de politie en ANWB.

Foto:ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.