2480 jongeren pleiten voor verkeersveiliger Nederland

donderdag 7 mei 2015
timer 1 min

TeamAlert en Veilig Verkeer Nederland hebben voorafgaand aan de internationale Week van de Verkeersveiligheid 2480 handtekeningen verzameld van jongeren voor de petitie SaveKidsLives. Deze handtekeningen zijn op 7 mei door de directeuren van beide organisaties overhandigd aan Lidewijde Ongering, directeur-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

SaveKidsLives is een initiatief van de Verenigde Naties om wereldwijd aandachvragen voor de verkeersveiligheid van jongeren. TeamAlert en Veilig Verkeer Nederland hebben dit aangegrepen om ook in Nederland het belang van verkeersveiligheid voor deze doelgroep te benadrukken. Via sociale media en bij projecten op scholen zijn jongeren gevraagd om de petitie te ondertekenen. Dat heeft geresulteerd in een totaal van 2480 handtekeningen.


B
elangrijkste niet-natuurlijke doodsoorzaak
Jongeren vormen in Nederland een belangrijke risicogroep in het verkeer, ze zijn oververtegenwoordigd in de ongevallencijfers. Hoewel 12- tot 24 jarigen slechts 8 procent van de totale Nederlandse bevolking vormen, maakten zij in 2014 ruim 16 procent uit van het totaal aantal verkeersdoden. Voor deze groep is het verkeer de belangrijkste niet-natuurlijke doodsoorzaak.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.