21 nieuwe vakgenoten

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
7
7 verkeerskundig medewerkers, 8 verkeerskundigen en 6 parkeermanagers, ontvingen op 19 september hun diploma in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Zij studeerden aan de NOVI-academie.

De verkeerskundig medewerkers beschikken na een studie van twee jaar over een Associate-Degree-diploma en mogen voortaan de titel ‘Ad’ achter hun naam voeren. Het opleidingsniveau van deze tweejarige studie ligt tussen mbo-4 en hbo in en voldoet aan een vraag uit de markt naar mensen met een (technische) mbo-4-opleiding, die zich verder hebben ontwikkeld binnen het werkveld verkeer en mobiliteit.

Verkeerskundige bachelors
De afgestudeerde verkeerskundigen mogen zichzelf voortaan bachelor noemen. Zij hebben een hbo-opleiding van vier jaar achter de rug, waarin ze zijn opgeleid tot allround verkeerskundige. Naast inhoudelijke thema’s zoals verkeersveiligheid, beleid en proces, ruimtelijke ordening, verkeersonderzoek, verkeersregeltechniek en verkeersontwerp wordt aandacht besteed aan de algemene hbo-competenties.

Parkeermanager
De eenjarige Post-hbo opleiding Parkeermanager is door DTV Consultants in nauw overleg met VEXPAN en CROW ontwikkeld, nadat een uitgebreide marktconsultatie uitwees dat er behoefte is aan deskundige parkeermanagers met een hbo-werk- en -denkniveau. Deze nieuwe parkeermanagers voeren – meestal namens een gemeente – de regie over het gehele parkeerproces, van het opstellen van parkeerbeleid tot en met de uitvoering en handhaving ervan. Zij voeren de regie tussen bestuur, afdelingen en organisatie, zowel in- als extern. Daarbij zijn zij ook verantwoordelijk voor de financiën en de exploitatie van alle parkeervoorzieningen.

21 afgestudeerde vakcollega's

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.