2010: Zeeuws jaar van de fiets

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
20
2010 wordt het Zeeuws jaar van de fiets. Er worden allerlei evenementen georganiseerd, zo komen zowel de Tour de France als de Giro d'Italia door de provincie.

Naast het knooppuntensysteem, informatiepanelen en rustplaatsen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. In de loop van 2010 worden fietscafés geopend, waar de fietser terecht kan.

 

Fietshelmencampagne

Op 18 januari wordt het startsein gegeven voor de fietshelmpencampagne. Leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 op basisscholen in Terneuzen en Noord-Beveland krijgen een fietshelm uitgereikt. Deze campagne is een initiatief van de Provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). De actie heeft als doel om het taboe op het dragen van de fietshelm te doorbreken en daardoor de veiligheid van kinderen in het verkeer verbeteren.

 

Met het Zeeuws jaar van de fiets wil Zeeland de provincie op de kaart zetten als fietsprovincie en het gebruik van de fiets stimuleren.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.