200 TU-studenten bedenken innovatieve aanpak Rotterdams zwerfvuil

woensdag 2 september 2015
timer 2 min

Op 2 september bogen 200 studenten van de TU Delft zich op één dag over oplossingen om zwerfvuil op straat te verminderen. Dit deden zij op de jaarlijkse Design for Interaction Day waarvoor de gemeente Rotterdam dit jaar als gastheer optreedt.

In groepen gingen de studenten aan de slag met zeven opgaven die grotendeels te maken hebben met zwerfvuil. Ze kregen bijvoorbeeld de vraag om iets te bedenken dat bewoners stimuleert naar een volgende container te lopen in plaats van hun zakken naast de volle of verstopte container te plaatsen.

Ook het fenomeen gooien van peuken, kauwgum en voedsel op straat vraagt om oplossingen. De studenten gaan observeren bij containers en zwerfvuilhotspots om vervolgens een oplossing te ontwerpen en testen. Dat kan een tastbaar product, dienst of interventie zijn. Een jury bepaalde deze dag de beste drie ontwerpen. De gemeente Rotterdam gaat de winnende ideeën verder onderzoeken.

De 200 studenten volgen de masteropleiding Design for Interaction aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Het vakgebied richt zich op het ontwerp van mens-productinteracties met aandacht voor de fysieke, culturele, technologische en maatschappelijke context daarvan. De nadruk ligt op de manier waarop mensen producten ervaren, begrijpen en gebruiken. Op de jaarlijkse Design for Interaction Day doen ze iets terug voor de maatschappij en leren ze van de praktijk.


200 studenten van de TU Delft zich op één dag over oplossingen om zwerfvuil op straat te verminderen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.