18 genomineerden voor de Belgische Fietsgemeente 2012

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

18 steden en gemeenten in Vlaanderen dingen mee naar de titel Fietsstad/Fietsgemeente 2012. 71 steden en gemeenten schreven zich in voor de eerste editie van deze wedstrijd. Het Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken wil met deze titel steden en gemeenten aansporen om een goed lokaal fietsbeleid te voeren. In juni 2012 worden de winnaars bekend gemaakt.

71 steden en gemeenten, meer dan een vijfde van alle Vlaamse steden en gemeenten, stelden zich kandidaat. Uit de informatie die door de 71 steden en gemeenten is aangeleverd wordt een ‘best practices’-boek samengesteld, waarmee de kennis over fietsbeleid verder wordt verspreid onder en tussen lokale besturen.

 

Van Antwerpen tot Vorselaar

Een tienkoppige jury – onder het voorzitterschap van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde – heeft uit de 71 kandidaten per categorie een aantal gemeenten en steden genomineerd. De genomineerden zijn in de catregorie ‘steden met meer dan 50.000 inwoners’ zijn : Antwerpen, Brugge, Genk, Gent, Kortrijk en Mechelen. In de categorie ‘steden tussen 20.000 en 50.000 inwoners’, zijn genomineerd Mortsel, Sint-Pieters Leeuw, Sint-Truiden en Zemst en in de caegorie ‘gemeeenten met minder dan 20.000 inwoners’ zijn genomineerd : Boechout, Kortenaken, Landen, Meeuwen-Gruitrode, Retie en Vorselaar 

Logo Fietsstad/Fietsgemeente 2012 

De genomineerde steden en gemeenten mogen gebruik maken van het logo ‘Genomineerd als Fietsstad/Fietsgemeente 2012’. Een extern bureau bezoekt de genomineerde gemeenten en steden begin 2012 waarna de jury opnieuw bijeenkomt om de winnaars te kiezen. In juni 2012 maakt minister Hilde Crevits  de winnaars bekend.

 

juryrapport nominaties

De 18 genomineerde steden en gemeenten mogen gebruik maken van het logo ‘Genomineerd als Fietsstad/Fietsgemeente 2012’

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.