1600 ondernemers steunen Mobiliteitsfonds Roermond

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

‘Een gastgerichte bewegwijzering voor de binnenstad’ en ‘spoordeelacties’ om voordeliger met de trein naar Roermond te reizen dan met de auto. Zo maar twee projecten van het eerste Roermondse publiek-private Mobiliteitsfonds die op 11 september worden toegelicht tijdens het congres Integrale Mobiliteit in Bunnik.

1600 Roermondse ondernemers stapten dit voorjaar met de gemeente in dit fonds dat zich richt op duurzame mobiliteitsmaatregelen die op structurele basis bekostigd kunnen worden. ‘Publiek private samenwerking wordt steeds meer gemeengoed in de mobiliteitssector’, aldus Tilly Broersen van Advier, die het mobiliteitsfonds samen met de gemeente Roermond en subsidie van AgentschapNL tot stand bracht. ‘Ook vanuit het programma Beter Benutten wordt hier meer en meer op ingezet.

Mobiliteitsfonds kan P+R boost geven
Publiek private samenwerking is een belangrijke voorwaarde om mobiliteitsprojecten in een bepaald gebied te laten slagen, aldus Broersen in een interview in Verkeer in Beeld. ‘Neem als voorbeeld een P+R. Vaak genoeg valt het gebruik tegen nadat een gemeente de aanleg op zich heeft genomen. Als op voorhand bedrijven aanhaken, wordt er gezamenlijk draagvlak gecreëerd en kan het gebruik van een transferium een flinke boost krijgen; bijvoorbeeld als bedrijven hier een e-bike poolsysteem realiseren en promoten. We merken dat sinds de oprichting van het Mobiliteitsfonds ondernemers in Roermond zelf initiatief nemen.’

Wet BIZ
Het Mobiliteitsfonds vloeit voort uit acht Roermondse Bedrijveninvesteringszones (BIZ) waar de gemeente voortvarend mee aan de slag gaat. Op 3 juli nam de Tweede Kamer het Wetsvoorstel voor de Bedrijveninvesteringszones aan. Als de eerste Kamer ook instemt met deze wet, kan deze op 1 januari 2015 in werking treden.

Congres Integrale Mobiliteit
De gastgerichte bewegwijzering, de spoordeelacties en meer Roermondse mobiliteitsprojecten worden op 11 september toegelicht door de gemeente Roermond en Advier op het congres Integrale Mobiliteit in Bunnik. 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.