130 km/uur op A270 Eindhoven–Helmond

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

NB: Dit bericht stamt uit 2014 en betreft verouderde informatie. 

 

 

De provincie Noord-Brabant stelt vanaf 1 september een variabele maximumsnelheid in op de autosnelweg A270 tussen Eindhoven en Helmond.

Overdag (tussen 7.00 en 23.00 uur) mag het verkeer op de A270 130 km per uur rijden, ’s nachts 100 km/uur. Met deze nieuwe variabele snelheid blijft de weg overdag geschikt voor TNO – Automotive als belangrijke testomomgeving voor autosnelwegen in Nederland voor onderzoeken naar verkeersveiligheid en doorstroming.

Door het instellen van een lagere snelheid in de nachtelijke uren voldoet de A270 aan de richtlijnen voor geluid en luchtkwaliteit voor autosnelwegen.

Mottoborden
Er worden op korte termijn borden geplaatst die aangeven dat tussen 23.00 en 07.00 uur 100 km per uur moet worden gereden. Om weggebruikers er daarnaast extra op te wijzen dat ze zich in de nachtelijk uren houden aan de maximum snelheid van 100 km per uur worden op korte termijn zogenaamde mottoborden geplaatst die begrip voor de omwonenden vragen.

 
Voor het instellen van de variabele snelheid zijn geen aanpassingen aan de bestaande weg nodig.

 
Auteur: Joske van Lith

Met deze nieuwe variabele snelheid blijft de A270 overdag geschikt voor TNO – Automotive voor onderzoeken naar verkeersveiligheid en doorstroming.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.