10.000e rit OV-fiets met de Utrecht Bereikbaar Pas

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De
De houders van de Utrecht Bereikbaar Pas zijn enthousiaste gebruikers van OV-fiets. Sinds februari 2009 kon een maandelijks groeiend aantal pashouders gebruikmaken van deze service, en onlangs werd er voor de 10.000e keer gebruik van gemaakt.

De Utrecht Bereikbaar Pas is een persoonsgebonden vervoerbewijs waar je zowel voor werk als privé gebruik van kunt maken. De Utrecht Bereikbaar Pas is er in twee vormen: de ‘gewone’ Pas voor mensen die in de stadsregio (gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, Maarssen, De Bilt, Zeist en Bunnik) wonen, en de Pluspas voor mensen die buiten de stadsregio Utrecht wonen. De ‘gewone’ pas geeft toegang tot al het ov van GVU/Connexxion binnen de stadsregio Utrecht en OV-fiets en KPN Hotspots in heel Nederland. De Pluspas biedt extra nog vervoer met trein en snelwegbus. Zo’n 150 bedrijven uit Utrecht en Nieuwegein bieden hun werknemers met de Utrecht Bereikbaar Pas een voordelige en makkelijke oplossing voor file- en parkeerproblemen. De effecten van de pas en de andere maatregelen van Utrecht Bereikbaar over 2009 worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Het is niet de eerste keer dat OV-fiets participeert in een mobiliteitsproject. Ook tijdens de grootschalige wegwerkzaamheden aan de A10 was OV-fiets een onderdeel van het pakket aan alternatieven dat aan de reizigers werd geboden.

 
Auteur: Joske van Lith

De houders van de Utrecht Bereikbaar Pas zijn enthousiaste gebruikers van OV-fiets.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.