1000 euro per vrachtauto die spits mijdt op A15 bij Rotterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De Verkeersonderneming betaalt 1.000 euro per vrachtauto die de spits mijdt op de A15 tussen de Maasvlakte en Rotterdam.

De Verkeersonderneming nodigt marktpartijen uit deel te nemen aan de Europese prijsvraag Spitsmijden Vrachtverkeer A15. Het doel is partijen te prikkelen tot oplossingen zodat vervoerders en verladers zelf minder last hebben van files door de spitsuren te mijden. De Verkeersonderneming wil goede ideeën versnellen ,en beloont initiatieven per spitsmijding.

Structurele spitsmijding
De beloning van 1.000 euro geldt voor het dagelijks vermijden van een vrachtwagenrit over het traject A15 Maasvlakte-Vaanplein tijdens de ochtendspits haven in en de avondspits haven uit. De spitsmijding moet structureel zijn: na een jaar moeten de goederen nog steeds dagelijks buiten de spits worden vervoerd. De prijsvraag loopt tot 15 oktober 2012, en is gericht op verladers, vervoerders en serviceproviders.

De Verkeersonderneming
De Verkeersonderneming is de samenwerkingsorganisatie van gemeente Rotterdam, stadsregio Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam NV en Rijkswaterstaat. De Verkeersonderneming realiseert het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Rotterdam. Het doel is een goede bereikbaarheid van stad, haven en regio Rotterdam als economisch kerngebied. Dat gebeurt via het stimuleren van slim werken en slim reizen, en efficiënt gebruik van het huidige asfalt voor auto’s en vrachtverkeer.

De Verkeersonderneming nodigt marktpartijen uit deel te nemen aan de Europese prijsvraag Spitsmijden Vrachtverkeer A15, en betaalt 1.000 euro per vrachtauto die de spits mijdt op de A15 tussen de Maasvlakte en Rotterdam.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.