1000 bezoekers BakfietsTreffen 2016

dinsdag 19 april 2016
timer 1 min
Zo
Zo’n 1000 bezoekers uit binnen- en buitenland trokken op 17 april naar de Vasim in Nijmegen voor het vijfde BakfietsTreffen. De bezoekers kwamen een kijkje nemen of maakten een proefrit. Op 16 april vond er een conferentie voor professionals plaats over het gebruik van fietsen voor transport en logistiek. Sprekers en vertegenwoordigers uit 24 landen namen hier aan deel.

Het BakfietsTreffen startte met een Bakfietsparade vanaf het centrum van Nijmegen naar de Vasim. Organisator Jos Sluijsmans van Fietsdiensten.nl: ‘Iedereen uit de bakfietswereld was aanwezig. Voor het eerst waren er ook bakfietsen uit Roemenië, Polen en Colombia.’

CargoBikeXL
De primeur dit jaar was de CargoBikeXL. Een fiets die een lading kan vervoeren van ongeveer 500 kilogram. Gedeputeerde Michiel Scheffer van de Provincie Gelderland was aanwezig om zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van schone stadsdistributie.

Foodbikes
Eten en drinken werd deze dag verzorgd vanuit drukbezochte ‘foodbikes’. Zo waren er de pizza-oven-bakfiets, Juice on Wheels, Hupsaté, Taste the Culture (Syrische lekkernijen) en verschillende andere culinaire bakfietsen.

Filmpje
Bekijk hier een compilatie van het festival gemaakt door Nieuws uit Nijmegen. Bakfietstreffen 2017 zal vanwege Velo-city 2017 waarschijnlijk plaatsvinden in juni. Houd www.bakfietstreffen.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

 
Auteur: Redactie

De bezoekers van het BakfietsTreffen 2016 kwamen een kijkje nemen of maakten een proefrit.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.