100 klimaatneutrale e-fietsoplaadpunten in Brabant

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In de provincie Brabant zijn binnen drie maanden tijd 100 klimaatneutrale oplaadpunten gerealiseerd. Deze oplaadpunten zijn herkenbaar, voorzien van een zonnepaneel en liggen aan het fietsknooppuntennetwerk van Brabant.

De stroom die nodig is voor het opladen van de elektrische fietsen wordt gecompenseerd door zonne-energie. Daarmee zijn deze oplaadpunten ‘groen en duurzaam’. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant, Midpoint Brabant, REAP West-Brabant en met medewerking van Stichting SEA, verantwoordelijk voor de product-markt-formule.

 

Vergrijzing
De elektrische fiets is enorm in opkomst. Mede door de vergrijzing wordt verwacht dat komende jaren het aandeel elektrisch fietsen sterk zal blijven stijgen. Om in deze vraag te voorzien zijn de oplaadpunten gerealiseerd. In een jaar wekt een paneel energie op om accu’s van ruim 600 fietsen op te laden. Een overzicht van de 100 oplaadpunten in Brabant is te vinden op www.routesinbrabant.nl/fietsen (zoeken op: oplaadpunten)

In de provincie Brabant zijn 100 oplaadpalen met een zonnepaneel voor elektrische fietsen geplaats langs het fietsknooppuntennetwerk

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.