10 procent minder vertraging op A10 door slimme maatregelen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De doorstroming van het verkeer op de A10 is in de avondspits verbeterd door slimme verkeersmaatregelen op de A10 en de aansluitende Amsterdamse wegen.

Daarmee is de reistijd voor de meeste weggebruikers op een gemiddelde werkdag met 10 procent afgenomen. Dat blijkt onderzoek van Rijkswaterstaat.

 

Slimme maatregelen
De verkeersmaatregelen – waaronder het aanpassen van toeritdoseerlichten en kleine wegaanpassingen - zijn getroffen in het kader van het project Verbeteren doorstroming A10. Uit het onderzoek blijkt dat er op het stedelijk wegennet nauwelijks hinder, zoals extra (sluip)verkeer of wachtrijen met blokkades van kruispunten, is geconstateerd.

Het onderzoek van Rijkswaterstaat is in samenspraak met de betrokken partners provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam en Stadsregio Amsterdam tot stand gekomen.

 

Vervolgonderzoek

In 2011 vindt een tweede onderzoek plaats naar de effecten van de verkeerscenario’s. Deze zorgen voor een gecoördineerde inzet van dynamische route-informatiepanelen in de berm, de TDI's en de verkeersregelinstallaties. De verwachting is dat in de tweede helft van 2011 de resultaten hiervan bekend zijn.

Door slimme maatregelen is de reistijd met 10 procent op de A10 afgenomen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.