1 miljoen voor verkeersveilig Twents buitengebied

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Regio Twente geeft een subsidie van bijna 1 miljoen euro aan projecten die de wegen en paden door het Twentse groen verkeersveiliger maken.

De subsidie vormt het sluitstuk op een programma van tien jaar waarin Regio Twente samen met de gemeenten en de wegbeheerders het gehele buitengebied als verblijfsgebied heeft ingericht.

Twente is een van de eerste regio’s in Nederland die dit op basis van de principes van Duurzaam Veilig heeft gedaan. Onderzoek toont aan dat door maatregelen als 60-kilometerwegen, kruispuntplateaus en heldere markering het aantal verkeersslachtoffers met 30 procent daalt.

Maatregelen

De subsidie van Regio Twente gaat naar projecten in verschillende Twentse, waarbij gemeenten en Regio allebei 50 procent van de kosten dragen. Zo gaat de gemeente Hellendoorn aan de slag met de Paarse Poort, de noordelijke toegang tot de Sallandse Heuvelrug, waar wegen veiliger worden gemaakt. Ook de provincie Overijssel krijgt als wegbeheerder subsidie voor het aanpassen van de parallelweg van de N342 tussen Oldenzaal en Denekamp, waar dagelijks honderden scholieren naar en van school fietsen. Ook de gemeenten Twenterand, Rijssen-Holten, Haaksbergen, Hof van Twente en Hengelo kunnen rekenen op een bijdrage voor het nemen van verkeersveiligheidsmaatregelen in het buitengebied.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Regio Twente stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor verkeersveiligheid in Twentse buitengebied

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.