Biind bites - Hub's van visie tot praktijk

mei23

Op 4 april van 12:30 - 14:00 organiseert Biind, het platform voor integrale samenwerking in de fysieke leefomgeving, een interessante lunchlezing over Hub's. Met drie invalshoeken wordt het actuele thema besproken van beleid tot de praktijk. Laat je informeren en inspireren. En praat mee via de interactieve webinartool.

Het programma is te vinden onder het aanmeldformulier.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Programma

Tijd Programmaonderdeel
4 apr 2023 12:30 uur Welkom en korte uitleg van programma en de webinartool
4 apr 2023 12:35 uur Mobiliteitshub is de toekomst keyboard_arrow_down
In een ideale samenleving is alles dichtbij. Toch is niet altijd alles op korte afstand aanwezig en dus is voor de langere afstanden veelal andere mobiliteit nodig dan voor kortere afstanden. Veel mensen kiezen ervoor om met de auto te reizen vanwege snelheid of comfort. Maar ook het reizen met andere vormen van mobiliteit kan heel prettig zijn wanneer we ons bij het ontwerpen van mobiliteit niet alleen concentreren op ‘sneller’, maar veel meer op ‘aangenamer’ en ‘functioneler’. Mobiliteitshubs zijn hierin de toekomst. Maar hoe zorg je ervoor dat mobiliteitshubs op de juiste plaats met het juiste aanbod worden ontwikkeld? En hoe zorg je ervoor dat mensen het mobiliteitsaanbod in de hub gaan gebruiken? Marco Duijnisveld (Movares) en Martijn Elting (&Morgen) presenteren hun visie en delen graag hun ervaringen met je.
4 apr 2023 13:00 uur De hub als middel voor een leefbare stad en omgeving keyboard_arrow_down
We zien de hub als een middel om de leefbare stad en haar omgeving beter te maken. We willen vooral een integrale aanpak. En beginnen bij bestaande voorzieningen. Hoe doen we dat met elkaar en wat hebben we dan van elkaar, publiek en private partijen, nodig? Luister en praat mee tijdens dit interactieve gesprek met onder meer Martin Guit (Rebel Group), Sven Snel (Mobian)en Wilco van de Vosse (SHPV).
4 apr 2023 13:25 uur MICROHUBS keyboard_arrow_down
De interesse in mobiliteitshubs is enorm. Hubs worden steeds vaker gezien als dé oplossing voor het bereikbaar houden van onze steden en het verduurzamen van mobiliteit. En hoezeer wij ook overtuigd zijn van de potentiële kracht van de mobiliteitshub, het effect staat en valt bij het op de juiste manier inrichten, inzetten en zichtbaar maken van de hub. Bij het uitdenken van hubs is het daarom allereerst belangrijk om een gedegen aanpak te kiezen. Een gebieds- en doelgroepenanalyse, communicatie- en stimuleringsplan en een monitoring- en evaluatieplan mogen daarbij zeker niet ontbreken. Matthijs van Orsouw bespreekt samen met XTNT-collega Thijs van de Wiel de eerste stappen om te nemen als een hub een interessant middel voor een verbetering van bereikbaarheid en verduurzaming lijkt. Waarom zijn bepaalde analyses dan heel waardevol, met wie moet je samenwerken, waar zitten de kansen en wat zijn de valkuilen? Kortom, welke aanpak kies je om dit maatwerkproduct tot een succes te maken? Op basis van praktijkervaring en eerder uitgevoerde onderzoeken blijft geen vraag onbeantwoord.
4 apr 2023 13:50 uur Hoe verder? keyboard_arrow_down
We vatten de lessen nog even samen en bepalen samen met jou als deelnemer wat je er na 4 april mee kunt.

Datum / tijd

23 mei 2023
Aanvang: 12.30 uur

Prijs

€Gratis

Locatie

near_meOnline