Zwolse verkeersader wordt fietsstraat

woensdag 8 maart 2017 Guus Puylaert 275x gelezen

Een belangrijke fietsroute in Zwolle, de Tesselschadestraat, wordt omgetoverd tot fietsstraat. De straat wordt volledig gerenoveerd en daarbij wordt meteen de weginrichting aangepast. Dat moet de verkeersveiligheid verbeteren. De werkzaamheden starten op 20 maart en de straat moet halverwege juli klaar zijn.

De straat wordt voorzien van rood asfalt met zwarte klinkerstroken aan de beiden zijkanten. In het midden wordt ook een klinkerstrook aangebracht, omdat er een bus door de straat rijdt die ruimte nodig heeft. Deze bus blijft dus dezelfde route rijden als dat deze nu al doet.

Veiligheid
De straat wordt aangepast tot fietsstraat, om de verkeersveiligheid te verbeteren en om fietsers van een comfortabele fietsroute te voorzien. Dit past bij het 30km/uur-beleid in de aangrenzende straten en de woonfunctie Tesselschadestraat.

Tijdens de wegwerkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk en wordt verkeer omgeleid via de Brederostraat en/of Leo Majorlaan. Ook de bus rijdt om. Meer informatie over de aanpassingen vindt u hier.

Beter Benutten
Dit project maakt onderdeel uit van Beter Benutten Zwolle Kampen, dat op zijn beurt weer onderdeel is van het landelijke traject Beter Benutten. In Beter Benutten worden steeds meer straten omgetoverd tot fietsstraat en wordt in het verkeer de rol van de fiets steeds belangrijker, zodat mensen dit als goed alternatief voor de auto gaan zien. Lees meer over Beter Benutten Zwolle Kampen.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.