Zwolse Cycloon-fietskoeriers grijpen wederom Europese titel

maandag 24 juli 2017 73x gelezen

Jonneke Sterk en Ruben Hiddink van Cycloon fietskoeriers mogen zich Europees kampioen fietskoerier noemen. Zij wonnen op 23 juli in Wenen de jaarlijkse Europees kampioenschappen  fietskoerier. Hiddink was ook  in 2015 Europees kampioen en vorig jaar zelfs wereldkampioen fietskoerieren. Cycloonwoordvoerder Willem Boverhof schrijft het Nederlandse succes toe aan de professionaliteit van de Nederlandse fietskoeriers.
Ruben Hiddink van Cycloon fietskoeriers is op 23 juli in Wenen voor de tweede keer Europees kampioen fietskoerier geworden

Ruben Hiddink van Cycloon fietskoeriers is op 23 juli in Wenen voor de tweede keer Europees kampioen fietskoerier geworden

Van de ongeveer 500 fietskoeriers uit verschillende landen die jaarlijks strijden om een Europese titel bij de vrouwen en vrachtfietskampioenschappen, vallen de Nederlandse Cycloon-rijders de laatste jaren in de hoofdprijzen. Boverhof, wijt dit succes aan de professioneringsslag die Cycloon doorvoert in de 10 vestigingen in Nederland: ‘Onze fietskoeriers nemen nooit een stoepje, rijden niet door rood licht, hebben landelijk een herkenbaar tenue en dragen nooit een spiegelende zonnebril, wat het contact met het publiek belemmert.

Ambacht
Contact met het publiek en professioneel rijgedrag zijn bewust gekozen voorwaarden waaraan Cycloonrijders moeten voldoen, om zo het fietskoerieren door te ontwikkelen van subcultuur of levensstijl tot een serieuze beroepstak en een ambacht.

Video
Boverhof wijst in dit verband ook op www.fietskoeriers.nl, het platform waarop de circa 200 Cycloon-koeriers samen met 19 partners voor een landelijke (fiets)koeriersdekking zorgen. In een video op de homepage van deze site wordt uitgelegd hoe een pakje van Maastricht tot aan Leeuwarden kan worden bezorgd via fietskoeriers.  

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.