Zakelijke benzinerijder haalt dieselrijder in

vrijdag 10 maart 2017 Guus Puylaert 142x gelezen

Op de leasemarkt is het aandeel geleasete dieselauto’s in 2016 gedaald van 52% naar 39%, terwijl het aantal geleasete benzineauto’s steeg van 36% naar 55%. Dat blijkt uit cijfers van LeasePlan Nederland. Als belangrijkste reden daarvoor worden de nieuwe bijtellingsregels en de opkomst van private lease genoemd, waarbij benzine de markt domineert.

Deze cijfers bevestigen eerdere vermoedens dat het dieselaandeel steeds verder zakt in Europa. De populariteitspiek onder zakelijke rijders in de afgelopen jaren werd vooral veroorzaakt door aantrekkelijke dieselmodellen in de 14%-bijtellingscategorie. Nu deze categorie wegvalt, is er voor leaserijders - die vaak een tankpas van de zaak hebben - minder reden om een dieselauto te kiezen.

 

Erik Henstra, Managing Director van LeasePlan Nederland: “De verwachting is dat de zakelijke dieselrijder op den duur overstapt naar een plug-in hybride of een volledig elektrische auto. Gezien het Nederlandse belastingregime en de steeds betere infrastructuur verwacht ik dat vooral de laatste categorie aan populariteit zal winnen.”

 

Bekijk de jaarcijfers 2016 van LeasePlan Nederland.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.