Winnaar VK-scriptieprijs: Ruben de Bruijne

donderdag 2 november 2017 Guus Puylaert 413x gelezen

Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres werd de prijs uitgereikt voor de beste scriptie. Van de vijftien inzendingen werden er drie genomineerd, met één uiteindelijke winnaar: Ruben de Bruijne van de NHL, met het onderzoek 'Ruimtevraag van de voetganger'.
Ruben de Bruijne wint de VK-scriptieprijs

Ruben de Bruijne wint de VK-scriptieprijs

Verkeerskunde is geen studie waarvoor zich massa’s studenten aanmelden. De behoefte aan verkeerskundigen is groter dan het aantal studenten dat de studie jaarlijks succesvol afronden. Maar vier hbo-opleidingen in Nederland en één in België doen er toch hun best voor. Om dit extra te stimuleren, wordt één keer per twee jaar de VK-scriptieprijs uitgereikt.

 

Volgens de jury was het niveau van de vijftien inzendingen dit jaar hoger dan anders, werden goed gestructureerde rapporten ingediend met interessante onderwerpen. De drie genomineerden:

 

'Ruimtevraag van de voetganger' - Ruben de Bruijne - NHL


Oordeel jury: "Origineel onderwerp, goed aangevoeld dat de voetganger in de lift zit en dit in Amsterdam te onderzoeken. Goed literatuuronderzoek, gericht gezocht naar methoden om ontwerpeisen voor de voetgangersruimte te formuleren. Goed leesbaar en De Bruijn heeft het alleen gedaan, in tegenstelling tot andere genomineerden." 

 

Verandert nieuwe in-car informatie ons rijgedrag - Marco van der Linde en Marnix Smit - Windesheim Zwolle

Oordeel jury: "Relevant onderwerp. Goed en helder onderzoek dat relevant is voor de ontwikkelingen in de sector en voor de dienstverleners. Strak geschreven, zonder uitweidingen. Het rapport is in twee delen verdeeld: erg mooi. De conclusies zijn scherp."

 

Smartphonegebruik in de auto: de sociale norm

Kevin Liebrecht & Robin Maatjes, Windesheim Zwolle

Oordeel jury: "Een actueel onderwerp over interessante materie van sociale normstelling. Een goed gestructureerd onderzoek, waarbij de kracht zit in de unieke vraagstelling, het onderzoek geeft uiteindelijk antwoord op de vraag. Bovendien geeft het een inhoudelijke meerwaarde aan de discussie rond smartphonegbruik

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.